Voor wie

Voor wie is Psychologiepraktijk Op Eigen Wijze bedoeld?

 

Tieners en jongvolwassenen vanaf ongeveer 14 jaar tot 25-30 jaar (afhankelijk van de levensfase waarin ze zich bevinden en de hulpvraag), kunnen bij mij terecht voor advies en begeleiding of therapie. Er is ook een specifiek behandelaanbod voor studenten.
Eerstelijnsbehandeling als therapievorm is praktisch, probleemgericht en kortdurend en bedoeld voor lichte tot matige problemen. Er hoeft dus geen heel ernstig of groot probleem aan de hand te zijn om naar mijn psychologenpraktijk te komen.
Juist bij wat lichtere psychische klachten kunnen een paar gesprekken je nét dat zetje in de juiste richting geven om weer verder te kunnen.
Het helpt vaak al om over je problemen en je huidige leventje te praten met iemand die je niet kent en die verstand van de ontwikkeling van tieners en jongvolwassenen heeft. Ook kun je bruikbare tips en adviezen krijgen. Hierdoor kun je heel anders tegen je problemen aan gaan kijken.

Ook kun je als ouder bij mij terecht voor ouderbegeleiding of opvoedingsondersteuning, voorlichting over de ontwikkelingsproblemen bij je kind/jongere, of tips in de omgang met bv. je angstige puber. Alle ouders hebben wel eens vragen of zorgen over de ontwikkeling van hun kind. Veel kinderen en jongeren hebben periodes waarin ze wat minder goed in hun vel zitten. Dat is ook niet zo vreemd want opgroeien van baby tot zelfstandige volwassene is immers een bijzonder proces en op alle terreinen (van lichamelijk tot sociaal en persoonlijk), vindt een enorme ontwikkeling plaats. Het meeste hiervan gaat als “vanzelf”. Pas als dit niet zo is, gaat het ons opvallen. Er kunnen problemen zijn op school of op het werk, thuis of in het contact met leeftijdsgenoten. Die problemen kunnen zich bijvoorbeeld uiten in boosheid en opstandig gedrag of juist in verdrietig, angstig of teruggetrokken zijn. Wanneer de zorgen of problemen aanhouden en belastend of belemmerend zijn voor de ontwikkeling, is het belangrijk hulp te zoeken. Ook wanneer je blijft twijfelen over de ontwikkeling van je kind of jongere, is het goed advies te vragen.

Ik richt me op tieners, jongvolwassenen en ouders die hun eigen keuzes willen maken en niet aan banden gelegd willen worden door onnodige regelgeving en die op zoek zijn naar hulpverlening die net dat beetje extra biedt.

Ik ben niet werkzaam in de specialistische GGZ.

 

M of W_verbeterd