Venray Boeit besteedt aandacht aan Psychologiepraktijk op eigen wijze

Venray Boeit besteedt aandacht aan Psychologiepraktijk Op Eigen Wijze

 

In Venray boeit van 24 februari 2016 wordt met een mooi artikel aandacht besteed aan mijn praktijk Op Eigen Wijze:20160121_185111_resized

Hoi. Mijn naam is Eveline Berg en recentelijk ben ik in de Clockert (Bergweg 4) in Venray, Psychologiepraktijk Op Eigen Wijze gestart.

Na ruim 19 jaar als (GZ-)psychologe in loondienst gewerkt te hebben met zowel kinderen, jeugdigen en jongvolwassenen is voor mij de tijd nu rijp om het roer om te gooien en mijn werk ‘op eigen wijze’ te gaan vormgeven. Mijn praktijk biedt zorg op maat omdat ieder mens uniek is en ‘op eigen wijze’ verwerkt. De hulp kan worden ingevuld zoals wij dit samen wenselijk vinden (op ieders eigen wijze) omdat we geen rekening hoeven te houden met regels van de zorgverzekeraar of gemeente. Dit omdat de praktijk bewust geen contract met hen heeft afgesloten. Dit betekent dat: er niet per se een verwijsbrief van de huisarts nodig is, er geen verplichte DSM-diagnose gesteld hoeft te worden, de privacy te allen tijden gewaarborgd blijft en mensen met alle (lichte tot matige) problemen van psychische aard bij mij terecht kunnen.

Mijn praktijk biedt eerstelijns behandeling, onderzoek en advies voor tieners en jongvolwassenen en is een vraagbaak voor alle ouders die een kind (vanaf de basisschoolleeftijd) hebben dat niet lekker in zijn vel zit. Behandeling is veelal kortdurend en oplossingsgericht. Er wordt een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek geboden. Er is geen wachttijd, afspraken kunnen in overleg ook in de avond of op zaterdag worden ingepland en de hulpverlener is goed bereikbaar (o.a. vanwege regelmatig telefonisch spreekuur). Iedereen die denkt dat hij/zij (of zijn of haar tiener) psychische hulp kan gebruiken, kan zich aanmelden. Na een intake en het adviesgesprek volgt meestal de behandeling.

Ik behandel diverse psychische, psychosociale, gedrags-en opvoedingsproblemen. Bijvoorbeeld: somberheidsklachten, angsten, sociale problemen zoals bijvoorbeeld gepest worden, buikpijnklachten zonder lichamelijke reden, veelvuldig piekeren, onzekerheid, problemen op school of werk of aanpassingsproblemen na een scheiding. Tijdens de behandeling maak ik o.a. gebruik van principes uit de cognitieve gedragstherapie. Deze behandelvorm gaat er van uit dat onze gedachten van invloed zijn op hoe we ons voelen en dat het denken invloed op ons gedrag heeft en andersom. Ik bied individuele therapie maar ook ouderbegeleiding, gezinsbegeleiding, onderzoek, supervisie en consultatie behoort tot de mogelijkheden. Karaktertrekken die mij als persoon typeren zijn: puur, zorgzaam, openhartig, betrokken, gedreven, toegankelijk, kritisch, proactief en enthousiast. Om mijn vak goed uit te kunnen oefenen is het voor mij belangrijk om: goed naar jou (of jullie tiener) te luisteren, jullie echt te zien, te doen wat ik beloof, transparant te zijn, gelijkwaardigheid en vertrouwen uit te stralen.

Aarzel niet contact met me op te nemen als je denkt dat ik iets voor jou of je tiener kan betekenen. Ik help jullie graag verder. +31 6 15 57 37 65 info@psychologiepraktijk-opeigenwijze.nl www.psychologiepraktijk-opeigenwijze.nl

Klik hier om naar het artikel te gaan.