Ouders

Alle ouders die zich zorgen maken over de ontwikkeling of het welbevinden van hun kind (vanaf de basisschoolleeftijd) zijn van harte welkom. Voor jullie wil ik als vraagbaak fungeren en een raadgever zijn omdat ik uit ervaring weet dat vele hulpzoekers geen wijs worden uit de wirwar van mogelijke hulpverleningsinstanties en -trajecten. We brengen samen klachten in kaart, ik schets een beschrijvend beeld en geef een advies over het te bewandelen pad.

Ook ouderbegeleiding/opvoedingsondersteuning behoort tot de mogelijkheden bijvoorbeeld als de opvoeding even niet zo verloopt als dat je zou willen of je als behoefte hebt aan voorlichting over de ontwikkelingsproblemen bij je kind/jongere, bijvoorbeeld als er sprake is van A(D)HD of autisme. Of als je tiener angstig is en jij niet goed weet hoe daar mee om te gaan.20160121_185111_resized

Tieners en jongvolwassenen vanaf ongeveer 11-12 jaar (groep 8) tot 25-30 jaar (afhankelijk van de levensfase waarin ze zich bevinden), kunnen bij mij terecht voor advies en eerstelijns behandeling.
Eerstelijns behandeling is praktisch, probleemgericht en kortdurend en bedoelt voor lichte tot matige problemen. Er hoeft dus geen heel ernstig of groot probleem aan de hand te zijn om naar mijn praktijk te komen.
Juist bij wat lichtere problemen kunnen een paar gesprekken net dat zetje in de juiste richting geven om weer verder te kunnen.
Het helpt vaak al om over je klachten en je huidige leventje te praten met iemand die je niet kent en die verstand van de ontwikkeling van tieners en jongvolwassenen heeft. Ook kun je bruikbare tips krijgen. Hierdoor kun je heel anders tegen je problemen aan gaan kijken.

20160121_184947_resized